dilluns, 29 de novembre del 2010

JCLIC



Treball territori

ESCOLA INFANT JESÚS

ACOMPANYAMENT A L’ESCOLA INFANT JESÚS:
El dimarts vam realitzar l'acompanyament a l'ecola amb el nostre padrí o padrina. La meva padrina va ser l’Anna Armengol Sala i vaig anar a l’escola Infant Jesús. Està situada al carrer Avenir (barri Gràcia-St.Gervasi, Barcelona), és escola privada i religiosa (cristiana) i que ofereix desde llar d’infants (p1, p2, amb quatre classes per P1 i dues per P2), educació infantil, primària i secundària (dos classes per curs) i batxillerat. La seva metodologia a la llar d'infants és l'experimentació. La població que va a l'escola és mitjana alta-alta. (http://www.infantjesus.com/)

El meu horari era de 9:00 a 17:00, i vaig quedar amb l’Anna a les 8:30 a la parada de tramvia Francesc Macià. Al trobar-nos em va comunicar que estava malalta amb grip i bastanta febre i que per tant, només m’acompanyaria a l’escola per a avisar a les professores de què estaria jo tota sola amb elles, perque ella havia de marxar. Al arribar, vaig preguntar a la coordinadora d’educació infantil del centre si podia fer fotografies als nens i a les instal·lacions, i em va dir que a les instal·lacions si, però que als nens no els podia retratar la cara, només d’esquenes i què vigilés molt a l'hora de fer les fotos.
Quan van ser les 9,  vam anar a la classe de P1, em van presentar a les dues professores: la Marta i la Meritxell, i em vaig posar la meva bata de senyoreta i el cartellet amb el meu nom, per a què la gent del centre sàpigues que estava autoritzada per estar-hi.

Cada dia de la setmana fan activitats diferents i el dimarts tocava música. La classe estava ambientada amb música relaxant, els nens estaven pel terra jugant amb un munt de joguines de tot tipus i formes que estaven les parets de l’aula estaven totes decorades amb temes relacionats amb la tardor: hi havia molts cargols dibuixats i enganxats per tota la classe, joguines al terre: camions amb botons i sons, avions de peluix, telèfons, marietes, cercles, cotxes, animals.. les parets estaven plenes de murals de la tardor, collages amb fotos seves d’activitats que havien realitzat, com experimentar amb melmelada, experimentar amb galetes, pintar un quadre…
Després d’haver jugat durant una hora i d’haver anat rebent als últims companys, eren les 10:00 i era hora de canviar d’activitat. Primer recollim el material entre tots al temps que les senyoretes canten “Ja és hora de recollir, el material ha d’anar a dormir”. Un cop recollit el material comencem l’activitat: Bon dia, amb la tortuga titella. Les professores seien als nens mirant a la finestra, i van ensenyat fotos de carnet dels nens i a enganxar-les a un tren que hi ha sempre enganxat a la finestra i què es on posen les fotos dels nens que han vingut aquell dia a l’escola. Amb aquesta activitat fem que els nens comencin a autoreconeixe’s i a reconèixer als demés. Al acabar de veure les fotos miren el tren i canten “un tren petitó”. Seguidament comencem amb la segona activitat del bon dia, què es mirar quin temps fa avui. Com feia sol, van cantar “sol solet”.
10:30 com els dimarts toca música i fan l’activitat especial, què es “la caixa de música”, una Caixa molt gran que conté d’altres més petites amb objectes dins. Les caixes portaven: una lluna (la lluna la pruna), un peix (peix peixet), una castanya (la castanyera), un cargol de peluix (cargol treu banya).
11:00 joc lliure. Les professores els reparteixen joguines diferents a les de les 9 h i els nens experimenten i descobreixen coses noves amb elles. Les professores es dediquen a observar que els nens es moguin per tota la classe, respectin als companys, es fixen en quines joguines els hi agraden més..
11:30-11:55 és l’hora del pati. Ja poden gaudir dels tobogans, motos, cotxes, xilòfons, pilotes que hi han fora. Els nens juguen entre ells i passen una bona estona, el fred sembla no ser cap inconvenient per a que s’ho passin d’allò més bé.
11:55-12:00 recollim els materials entre tots i els deixem endreçats pel pròxim dia.
12:00-12:15 és l’hora de dinar (puré i iogurt). Les professores ensenyen els pitets dels nens i van dient: de qui és aquest pitet? Per tal de que el nen reconegui el seu, un cop repartits arriba la cuinera amb els nou plats, també venen 2 monitores per ajudar a les professores a donar de menjar als nens. Hem de tenir en compte que el Martí i la Mar estan a dieta i per tant menjaran una altre cosa. Un cop han acabat de menjar, li canviem els bolquers a tots i les profes apunten a la agenda si han menjar bé els nens, si han plorat molt avui o s’han adormit...

13:00 hora de dinar i fer la mig diada.
15:00 és hora de començar la classe de nou, encara hi ha nens que dormen i els hem de despertar. Arriben el Pablo i l’Anna, i les professores comencen a treure joguines noves: figueretes d’animals, posen una catifa al terra que te dibuixada una autopista per a que els nens juguin amb els cotxes.. cada nen juga amb la joguina que més el crida l’atenció, la Mar i la Nahia miren les fotos i els murals que hi ha per la classe, en Martí segueix plorant..
16:00-16:30 hora del berenar (fruita triturada i una galeta).

16:30 canvi de bolquers i hora de pentinar-los i preparar-los per a quan vinguin els pares.
16:50-17:00 els nens esperen als seus pares asseguts en unes cadiretes de fusta i un cop vinguin a buscar-los marxen cap a casa.


Va ser una experiència molt enriquidora per a mi. Mai no havia tingut un contacte tan directe amb els nens dins d'un aula i em va agradar moltiíssim, el qual em motiva i em dona forces per a continuar estudiant i poder exercir d'aquí uns anys la professió que m'agrada.


Breu video resum del dia a l'Escola Infant Jesús:

dissabte, 13 de novembre del 2010

Cançó audacity

http://audacity.sourceforge.net


Audacity és un programa d'ordinador editor d'audio, que permet gravar i editar sons, i és gratis. 

Aconsegueix Audacity. Pots obtenir Audacity des de la pàgina:http://audacity.sourceforge.net/
Segueix l'enllaç que diu "Download".
Si fas servir Windows, segueix el següent enllaç directe:http://audacity.sourceforge.net/download/windows. Després selecciona l'enllaç que digui "Installer". Guarda l'arxiu al vostre ordinador. 

Recursos:
  • Importar i exportar arxius d'àudio,Gravar, escoltar i editar arxius d'àudio.
  • Es pot canviar la tonalitat sense modificar el tempo.
  • Es pot canviar el temps sense modificar la tonalitat.
  • Podeu crear els seus vells cassets, cintes o acetats en àudio digital, suprimint sorolls i clics.
  • Pot aplicar múltiples efectes com: Amplify, Bassboost, Compressor, Tiro, Equalization, Fade in, Fade out, FFT Filter, Normalize, Phaser, Repeat, Reverse, Wah Wah.

Més informació:http://www.enciclopediacecilia.org/biblioteca/Gu%C3%ADa_r%C3%A1pida_para_usar_Audacity


Pàgines amb tutorials de com utilitzar l'Audacity:


http://www.jesusda.com/docs/ebooks/ebook_tutorial-edicion-de-sonido-con-audacity.pdf
http://www.educa.madrid.org/web/cifp.joseluisgarci.alcobendas/encis/?p=244


Per acabar uns videos tuutorials per a saber utilitzar les eines bàsiques de l'Audacity:









VIDEO BLANQUERNA

dijous, 11 de novembre del 2010

FLUXOGRAMES

Els fluxogrames:

Els fluxogrames són representacions gráfiques que ens permeten observar de manera completa, sencilla i diferent, un procés o una determina activitat en molts casos, complexa.
Aquests s'acostumen a elaborar quan hi han processos/activitats, complexes, amb molts components, amb moltes variables... ja que mitjançant aquesta metodologia tenim una visió clara i ordenada d'un complex procés, en el qual veiem clarament com comença i quins diferents camins podrem adquirir fins a arribar a l'objectiu final que es vol assolir.
Emplearem unes icones o unes altres depenent de l'acció que anem a realitzar.

A continuació us mostrasré una imatge on surt una breu explicació de les tres bàsiques:





Per a la creació del nostre fluxograma, utilitzarem la página on-line: http://www.gliffy.com/, tot i que també n'hi ha d'altres programes com ara Free Mind (aquest s'ha de descarregar).


En Jordi Simón, ens ha encarregat la tasca de: crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.

Passos a seguir per a fer el fluxograma:



1. Anar a la pàgina web:  http://www.gliffy.com/
2. Registrarte (sing up free), cal acceptar les condicions i una cop fet el registre, validar el teu e-mail amb el codi que t'enviin per correu.
3. Un cop validada l'adreça anar un altre cop a l'adreça electrónica: http://www.gliffy.com/
4. File, new, use a giffly template, blank.
5. Començem el nostre fluxograma amb l'icone de la rodona, ja que marca un inici.
6. Les icones es troben a la barra vertical de l'esquerre.
Les rodones es troben a Basic shapes al igual que els cuadrats, i els rombos a Flow chart.
7. Un cop acabat, per contectar les diferents icones, utilitzem la línea conectora.
8.Per guardar-ho anem a: File, Save as... (i li possem un títol).
9. Un cop guardat, nosaltres per a penjar-ho al blog, hem de tornar a anar a File, Export as a image JPG, i se'ns guardarà com si fos una imatge en format .jpg.
10. Per últim només calg penjar-la al blog, amb l'icone del costat de Enlace. Busquem a quina carpeta es troba la foto, la seleccionem i es pujarà al blog. 
 
EL MEU FLUXOGRAMA:
 




  • A continuació, he penjat un vídeo que parla dels fluxogrames que crec que és bastant interessant i que ens pot ajudar per entendre que són i per a que serveixen.








  • Un parell de vídeos tutorials del programa Free Min:





 





Altres llocs on podem torbat informació sobre els fluxogrames:

http://www.infomipyme.com/Docs/GENERAL/Offline/GDE_04.htm
http://www.monografias.com/trabajos53/diagrama-de-flujo/Image7256.gif
http://es.wikipedia.org/wiki/Diagrama_de_flujo
http://mis-algoritmos.com/aprenda-a-crear-diagramas-de-flujo

EL DINAR DE NADAL. CMAPS

CMAPS:

"És un programari multiplataforma per a crear mapes conceptuals, per mitjà d'unes aplicacions escrites en Java. Permet tant el treball local individual, com en xarxa, ja sigui local, o en Internet, de manera que facilita el treball en grup o col.laboratiu. Aquesta eina possibilita la navegació pels mapes realitzats, el que els converteix en interactius. Es poden enllaçar i indexar pràcticament tot tipus d'arxius, amb la possibilitat d'afegir informació contextual a cada un dels conceptes o nodes del mapa."

En aquesta pàgina web ens explica com utilitzar el programa:

http://www.slideshare.net/farnet/cmaps-tools

EL MEU CMAP:



VIDEOS TUTORIALS:









En la web oficial de Cmaps, hi ha un apartat de suport on explica com crear un document, com guardar el cmap i altres...

http://cmap.ihmc.us/Support/Help/

dimarts, 9 de novembre del 2010