dimecres, 12 de gener del 2011

Delicious i diferencia programa lliure i gratuït

DELICIOUS

Delicious (antiguamente del.icio.us, pronunciado en inglés dilíshes [dɪˈlɪʃəs], significa en español delicioso) es un servicio de gestión de marcadores sociales en web. Permite agregar los marcadores que clásicamente se guardaban en los navegadores y categorizarlos con un sistema de etiquetado denominado folcsonomías (tags). No sólo puede almacenar sitios webs, sino que también permite compartirlos con otros usuarios de del.icio.us y determinar cuántos tienen un determinado enlace guardado en sus marcadores.

Uno de los secretos de su éxito sea quizás la sencillez de su interfaz, usando HTML muy simple y un sistema de URLs legible. Además posee un flexible servicio de sindicación web mediante RSS y una API que permite hacer rápidamente aplicaciones que trabajen con del.icio.us.

El servicio se encuentra funcionando desde el año 2003, mantenido principalmente por Joshua Schachter y con el soporte de Memepool. El 9 de diciembre de 2005 fue adquirido por Yahoo!. La empresa decide mantenerlo independiente y por eso lanza yahoo marcadores, usando la API para importar enlaces desde delicious (aunque no al revés)
En diciembre de 2010, Yahoo dio a conocer que el servicio sera puesto a la venta.

DIFERENCIA ENTRE PROGRAMA LLIURE I GRATUIT

- En el programari lliure el codi font es un requisit, pq sempre t'ha d'oferir la possibilitat de modificar-lo, adaptar-lo i redistribuir-lo. Alguns exemples son el firefox, gimp, openoffice.
El negoci en el programari lliure es basa en pro ...
porcionar serveis externs com supert tècnic, cursos de introducció o personalització...

- El programari gratuït no té pq donar-te el codi font, ja que no esta obligat a donar-te la possibilitat de modificar-lo, per tant, és opcional, i solem trobar-lo amb una llicència d'ús, que et permet redistribuir-lo, però no modificar-lo. Alguns exemples són el Microsoft Messenger o Skype.

Vídeo i educació (llibre)

EDUCACIÓ AUDIOVISUAL

La tercera onada
 Segons Alvin Toffler , l’espècie humana ha patit uns canvis al llarg de la seva vida, des de la importància de la mà d’obra fins l’arribada de les primeres màquines. Avui en dia, podem parlar de la tercera onada que es basa en l’electrònica i la tecnologia.

El desfasament de l’escola
L’escola es basa en el passat, no vol adaptar-se a les noves tecnologies. Per tant, no evoluciona.

La por al canvi
Tenim por al canvi a conseqüència de factors psicològics relacionats amb un sentiment de inseguretat.  Llavors, l’escola segueix mirant cap al passat a causa de la inadaptació.

El desfasament en xifres
Als joves, el 80% de la informació els hi arriba a través dels medis de comunicació de masses o bé per la interacció social, i tan sols un 20% per l’escola.
Al 1979 es realitza a França una enquesta on la majoria de nens prefereixen veure la televisió abans que escoltar als seus pares.

Un nou home
El cervell humà es dividit en dos hemisferis, el dret i l’esquerre.
  • HEMISFERI DRET: Controla la part esquerra del cos. Reconeixement de rostres, distinció de formes, etc. Funcions espacial no verbals. Sensibilitat per allò acústic. Dimensions artístiques, musicals i espacials. Emocional, intuïtiu, creatiu i sintètic. Secundari, del repòs, espiritual i receptiu.
  • HEMISFERI ESQUERRE: Controla la part dreta del cos. Lectura, escriptura, càlcul, aritmètica, classificació i lògica. Funcions lligades al llenguatge i l’abstracció. Sensibilitat per allò visual. Part racional del pensament. Intel·lectual, analític, dominant i actiu.


Una nova manera de conèixer

Avui en dia, comencem a utilitzar més l’hemisferi dret a causa dels mitjans de comunicació de masses, encara que no deixant de banda a l’hemisferi esquerre.
Tot allò auditiu i visual té una gran importància en els nostres dies, i es reflexada a l’escola.

Un nou llenguatge
Segons Claude Santelli, “el llenguatge audiovisual es aquell que comunica les idees a través de les emocions”.
Podem definir el llenguatge audiovisual a través de set trets principals: 
  1. La barreja
  2. Llenguatge popular
  3. Dramatització
  4.  Relació òptima entre fons i figura
  5. Presència
  6. Composició per “flashing”
  7.  Encadenament “de mosaic”


El nen creix absurd
El nen creix absurd a conseqüència que esta vivint alhora en dos mons, l’un l’escola i l’altre els mitjans de comunicacions. Per tant, aquestes dues cultures xoquin i fa que l’escola es converteixi en un terme mig.

Una educació en estèreo
Es l’ intent de superar l’absurd amb una proposta unificadora, integradora. El funcionament estèreo respecte les funcions de l’hemisferi dret i l’esquerre.  Per tal que, tots dos hemisferis treballin entre si fa falta la comunicació.

USOS EDUCATIUS DELS BLOGS. (LLIBRE)

Conceptes GTIC

Wikipedia

RESUM GTIC

dilluns, 10 de gener del 2011

RESUM

DIFERENCIA ENTRE COPYRIGHT, COPYLEFT I CREATIVE COMMONS.

El copyright és un dret d'autor. és una llicència d'autor que no permet que la resta de gent copi el contingut ni el modifiqui.


El copyleft és una llicència que permet que la gent pugui copiar el contingut de l'obra. no es restringeix la copi. per aixó és manifesta una llibertat de copia i modificació. És una llicència lliure.


El creative commons  és un entremig entre els dos drets. les obres que es publiquen tenen dret d'autor però limitat per un mateix, per tal de que s'ofereix drets a altres persones.



GOOGLE DOCS

es un espai on semmagatzemen documents a internet i que es pot compartir i col.laborar amb aquells membres que el creador vulgui mitjançant lemail! es tracta dun sol document on cada col.laborador pot crear, modificar... no nomes serveix per doc de text sino que tambe per fulls de calcul, powerpoint,.....
  • Crea, edita y sube archivos rápidamente

    Importa documentos y hojas de cálculo que ya hayas creado o créalos partiendo de cero.
  • Edita desde cualquier lugar

    Sólo te hace falta un navegador web. Los documentos y hojas de cálculo se guardan online de forma segura.
  • Comparte cambios en tiempo real

    Invita a otros usuarios a tus documentos y hojas de cálculo y modificadlos juntos, simultáneamente.
  • Es gratis

    No tienes que pagar nada de nada.