dimecres, 29 de setembre del 2010

El Pla Educatiu 2010-2011 invertirà 510.000.000 en l'educació no universitària

Dimecres 29 de setembre de 2010

El Pla Educatiu 2010-2011 invertirà 510.000.000 en l'educació no universitària.
  • Aquest pla preveu 17 programes, entre els quals destaca el de Millora de l'Aprenentatge de Llengües Estrangeres.
  • Persegueix flexibilitzar el sistema formatiu espanyol, millorar el rendiment escolar i reforçar la formació professional, entre altres.
  • Inclou a més la modificació de l'últim curs de l'ESO.

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, i els consellers autonòmics del ram van aprovar aquest dimarts, en la Conferència Sectorial d'Educació, la posada en marxa del Pla d'Acció 2010-2011, que contempla 17 programes, entre els quals destaca el de Millora de l' Aprenentatge de Llengües Estrangeres.
Aquesta iniciativa, que compta amb una dotació pressupostària de 510 milions d'euros per a l'educació no universitària, va ser aprovat el passat mes de juny pel Consell de Ministres i es basa en una dotzena d'objectius que han aconseguit en els últims mesos el suport majoritari de la comunitat educativa, després del frustrat pacte per l'educació.

Entre els programes, destaca el de reforç de l'anglès, que persegueix millorar la formació El Pla d'Acció persegueix flexibilitzar el sistema formatiu espanyol, millorar el rendiment escolar, reforçar la Formació Professional, donar més autonomia als centres, formar el professorat i fomentar la cultura de l'avaluació, entre altres.

Entre els programes, destaca el de reforç de l'anglès, que persegueix la formació i l'intercanvi, beques i programes d'immersió lingüística dels centres; estades a l'estranger de professors i alumnes, amb un programa específic perquè alumnes d'ESO i Batxillerat estudiïn en països europeus, increment dels centres plurilingües, i foment del reconeixement de les competències en idiomes adquirides.
Aquest Pla d'Acció inclou a més la modificació de l'últim curs de l'ESO perquè adquireixi un caràcter orientador amb dues opcions, una enfocada al Batxillerat i una altra cap a la Formació Professional, que la setmana passada el grup socialista al Congrés dels Diputats va incloure en les esmenes a la Llei d'economia sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada