divendres, 24 de setembre del 2010

Interactivitat

Edu3.cat


  • El propòsit inicial amb el que van ser creats els ordinadors era fer càlculs matemàtics, però amb els avenços tecnològics s’han convertit en potents màquines que ens permeten comunicar-nos virtualment i ens proporcionen tot tipus d’informació.
  • Els ordinadors van produir grans canvis en l’adquisició d’informació respecte els llibres, ja que utilitzen diferents maneres d’organitzar i mostrar la informació. Els llibres ho fan de manera lineal envers la interactivitat dels ordinadors.
  • Vannevar Bush a mitjans del s.XX va proposar que les computadores operessin de la mateixa manera que ho fa la ment humana: basant-se en la associació d’idees. Finalment aquest nou model proposat per Bush no va triomfar i no va ser fins que la tecnologia va anar evolucionant quan van sorgir avanços en aquest camp, un d’ells de la mà de Ted Nelson amb “Xanadu”, una espècie d’internet que encara que no va tenir èxit va donar peu a la hipermèdia i a l’hipertext. D’altra banda Douglas Englebart, va crear del ratolí.
  • A la dècada dels noranta es va inventar el CD-ROM i amb aquest van sorgir els primers programes interactius, tot i que els que més demanda van tenir van ser els videojocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada