dimarts, 26 d’octubre del 2010

POWER POINT REVISTA IN-FÀN-CI-A


Aquest és el power point que vem fer la Martam l'Eva i jo per al treball de la revista educativa de seminari.


DE DINTRE D'UNA POMA (NOTEFLIGHT)

Avui a classe de música hem començat a utilitzar el porgrama Noteflight, i hem escrit una partitura online.

diumenge, 24 d’octubre del 2010

RETALLAR, ESCALAR I ESBORRAR AMB GIMP.

DIJOUS 21 D'OCTUBRE.

Avui, a classe de GTIC el Jordi ens ha manat una activitat amb el GIMP per a fer a casa. Es tracta de que, amb la imatge que ens va passar fa uns dies, fem 3 variacions i les penjem al blog. Hem de:
-Retallem un troç d’imatge.
-Escalar la imatge posant unes dimensions diferents a les originals.
-Esborrar un element de la imatge.
RETALLAR:
1.    Obrim el programa GIMP, i anem a la pestanya “Archivo”, “Abrir” i seleccionem la foto que volem editar, en aquest cas firalsbellvis2009.jpg
2.    Un cop oberta la imatge hem de buscar a la “Caja de herramientas” l’icone del cuter, que és el qual ens permet retallar.
3.    Amb el cúter seleccionem el troç d’imatge que volem retallar, i un cop decidit, cliquem dos cops a sobre i es retallarà. Jo he decidit retallar la roba estessa.
4.    Per acabar, anem a “Archivo”, “Guardar como” i ho guardem.


ESCALAR:
  1. Arxiu, Obrir, i triem la imatge que volem redimensionar (en el nostre cas treballarem amb la mateixa).
  2. Un cop inserta la imatge, anem a la pestanya “Imagen”, “Escalar”, i insertem les noves mides que volem que tingui la nostra fotografía, en el meu cas he triat les dimensions de 900x601.
  3. Redimensionada la imatge, només cal guardar-la: “Archivo”, “Guardar como” i ho guardem.






ESBORRAR UN ELEMENT:
1.    Anem a la pestanya “Archivo”, “Abrir” i triem de nou la imatge de les dones.
2.    Per facilitar-nos la clonació, seria convenient ampliar la imatge. Això es possible si cliquem a la icona de la lupa que es trova a la “Caja de herramientas” i a “Ampliar”.
3.    Quan ja tinguem el troç d’imatge que volem esborrar suficientment ampliat, podem començar la clonació amb l’icone del segell de fusta.
4.    Per clonar cliquem “Control” a la zona que amagarà l’objecte que volem esborrar.
5.    Un cop esborrat (el sabó en el nostre cas), per últim ens caldrà guardar-la anant a: “Archivo”, “Guardar como” i la guardem.





IMATGE ORIGINAL:



dimecres, 20 d’octubre del 2010

AMBIENT SONOR.

Itinerari sonor del dimecres 20 d'octubre:
  • El despertador
  • La veu de ma mare
  • El secador
  • La porta de casa
  • Els ocellets
  • Cotxes
  • Les barreres del tren
  • Gent de l'estació
  • El tren
  • Gent del tren
  • La veu de la Marta
  • El ferrocarril
  • Gent del ferrocarril
  • Cotxes



REDIMENSIONAR IMATGES AMB EL GIMP.

A la última classe de GTIC, el Jordi ens va donar una imatge amb les següents dimensions: 3456 pixels d’amplada x 2304 d’alçada i ens va demanar que escalèssim la imatge a 600 pixels d’amplada i que desprès la pujèssim al blog.
Per escalar la imatge, ens hem de descarregar el programa GIMP, que és un editor d'imatges. Un cop descarregat e instal·lat el programa els passos que em de seguir són els següents:

  1. A la barra d’eines clicar Arxiu, Obrir (i triar la imatge que volem redimensionar).
  2. Un cop inserta la imatge, anem a la pestanya Imatge, Escalar, i insertem les noves mides que volem que tingui la nostra fotografia.
  3. Redimensionada la imatge, només falta guardar-la.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Projecte 1x1

VIDEO PROJECTE 1X1Edu3.cat







NOTÍCIES RELACIONADES:


SE EXTIENDE EL USO DE ORDENADORES EN LAS AULAS.
La mitad de los institutos de Cataluña ya se han inscrito para participar en el proyecto educar 1x1, que promueve la digitalización. Los ordenadores se introducen en las aulas como herramienta de trabajo, además de un proyector y una pizarra electrónica conectada a un ordenador, acceso a Internet y red Wi-Fi. Hasta ahora se han adherido 527 centros y se prevé que en septiembre participarán 80.000 alumnos. La previsión es que todas las aulas de secundaria, de primero a cuarto de ESO, estén digitalizadas en tres años. El proyecto educar 1x1 supone un cambio tecnológico en la educación, pero también un nuevo modelo pedagógico para mejorar el aprendizaje. Para hacerlo realidad este curso se han distribuido 51.602 ordenadores entre los alumnos, un 16% de los cuales se han concedido mediante becas.





EDUCAT 1X1.
EDUCAT 1X1.

EduCAT 1x1 es un Plan realizado en Cataluña que pretende que de ahora en adelante el ordenador  pase a ser un elemento tan básico como es el libro de texto y que cada alumno tenga acceso a un ordenador suministrando la base para la educación de los alumnos en la “vida en un mundo conectado”. Para ello hay que digitalizar antes el aula, familiarizando tanto a alumnos como a profesores en el uso de estas herramientas tecnológicas y adecuando los procesos de aprendizaje, enseñanza y organización de los propios centros y de su entorno. Este Plan tiene dos modalidades: Libro digital – Modelo 1:1 y Libro digital – Libro papel. Aunque al inicio del proyecto EduCAT era posible
implantar ambos modelos, en la actualidad los centros solo pueden acogerse al primero de ellos.

1.LIBRO DIGITAL:

Este modelo apuesta por la coexistencia entre el libro digital y la disposición de un ordenador por cada alumno, siendo los propios alumnos los responsables del mantenimiento y el cuidado de los equipos.

Requisitos para llevarlo a cabo.

Los docentes deberán comprometerse a planificar sus asignaturas de modo que el alumno tenga que realizar el 60% de las materias utilizando herramientas tecnológicas como los libros de textos digitales y los cuadernos de ejercicios digitales.
A su vez, el equipo docente deberá cumplimentar los cuestionarios de evaluación
para cada materia al final de cada mes. Los centros pondrán a disposición un ordenador
por cada uno de los docentes. Por otra parte, todos los alumnos,
tanto de centros públicos como de centros concertados, tendrán acceso a una oferta cofinanciada por el Departamento de Educación, con lo que accederán a ordenadores a coste muy reducido. Finalmente, contarán con los libros digitales de Ciencias Naturales, Tecnología, Matemáticas, Catalán, Español, Inglés y Ciencias Sociales.

2.LIBRO DIGITAL - LIBRO TRADICIONAL

Este modelo se centra en la coexistencia entre el libro digital y el tradicional,alternando actividades del libro de papel y del digital. Los ejercicios podrán realizarse en los ordenadores del centro o en los de casa. Si este modelo funciona correctamente, podrá pasarse a la modalidad 1:1 (1 alumno - 1 ordenador) y sustituir los libros tradicionales por los digitales. En esta modalidad, los docentes se comprometerán también a cumplimentar los cuestionarios de evaluación para cada materia al final de cada mes. Sin embargo, solo tendrán que dedicar el 25% de las clases a actividades realizadas con herramientas digitales. Por otro lado, los centros que se acojan a este plan tendrán que habilitar al menos un aula de informática abierta fuera del horario de clase para que los alumnos puedan realizar los
ejercicios que se les pide.



Imatge extreta de: http://www.flickr.com/photos/mauriciomacri/4596660220/

http://www.tv3.cat/videos/1473819

http://blocs.tinet.cat/blog/erdrag/category/25/mon-educatiu/2008/10/06/les-tic-a-les-escoles

Educació lenta

Seminari, Dijous 19/10/2010

Educació lenta.

Avui a classe de seminari, hem continuat exposant els treballs de revistes infantils amb l'Aida i la Nona. Les nostres companyes han triat de la revista Guix Infantil, un article que parla sobre "L'educació lenta" escrit per Joan Domènech, autor del llibre "Elogi de l'educació lenta".
A més de l'exposició amb Prezi, han preparat una sèrie d’activitats que haviem de completar i així veien si haviem estat atentes a l'explicació.

Domènech ens explica tot el que hem de saber de l'educació lenta. Diu que aquesta, proposa una educació més acurada i pausada. Un terme molt important que es va repetint al llarg de l'article és el del temps. L'autor califica la nostre societat com una societat estressada, pressionada, impacient, atabalada, que ho volt aconseguir tot de manera fàcil, còmoda i ràpida, que ha de fer moltes coses i de vegades per no saber organitzar-nos ens veiem limitats pel temps. Doncs el mateix passa en l'educació, la manca de planificació i de temps fa el rendiment escolar i l'evolució docent no sigui la desitjada.


Ara bé, parem-nos a pensar uns minuts si en el context en el qual vivim seria possible posar en pràctica aquesta proposta d'educació lenta. [...] La resposta és: NO.
Les circumstàncies que ens envolten no ens ho posen gens fàcil. Els professors que són els que podrien donar el primer pas aplicant el projecte, per exemple prendre's més temps per a donar un temari determinat que el mestre consideri important i dedicar-ne menys estona a altres unitats més secundàries, portant així un ritme adequat per a l'aprenentatge del nens. Com diu l'article: de vegades menys és més, referint-se a que és millor centrar-nos en una sola cosa i dedicar-li temps que no pas tenir el nostre cap ple d'idees, ja que acabem confonent conceptes i oblidant-los amb el pas del temps. Un altre obstacle són les famílies, que pressionen constantment a l'escola i a l'Administració per avançar e intensificar els aprenentatges dels seus fills.
A dia d'avui, per aquest i molts altres factors adversos, tot i que molta gent aposta per una educació lenta no s'ha pogut implantar.
Per últim, un cop finalitzada l’exposició, completades les activitats que han portat per a nosaltres i acabar amb un petit debat sobre el tema, hem posat data d’entrega del treball “recerca a la biblioteca de Blanquerna”.



A continuació us deixaré un parell d'enllaços que he trobat i que m'han semblat prou interessants.



El seminari dia a dia.

El seminari dia a dia.
Ara parlaré una mica de tot el que hem fet a seminari fins a dia d'avui que és dimarts dia 19 d'octubre de 2010.  Primer de tot abans de començar a explicar el que hem fet a les classes, dir que la direcció del blog de seminari és: http://seminarijordisl.blogspot.com/ i que el nostre tutor és el Jordi Simón.


El primer vàrem fer una mena de presentacions individuals en veu alta per a començar a conèixe’ns entre nosaltres i vàrem estar comentant e interpretant una fotografia que està al blog de seminari que tracta d’una mà que agafa un ou amb molta cura i que té com a missatge que les coses no es poden fer i presentar de qualsevol forma sinó que les hi hem de dedicar temps i requereixen esforç, i al acabar la classe vàrem llegir i comentar la normativa acadèmica.

Un dia després vàrem tenir les entrevistes individuals amb el nostre tutor de seminari, i les darreres setmanes vam començar les exposicions sobre la revista infantil (van començar en aquest ordre i amb els següents articles:Vanessa-Gisela-Roser “El fracaso escolar”, Carla-Núria-Clara “El bilingüismo”, i avui Aida-Nona “Educació Lenta”), vam fixar un dia per a que tothom es llegís el llibre i data d’entrega del treball que hem de fer sobre el llibre “Educació i vida quotidiana”, després en Jordi va proposar un altre treball que s’anomena “La mirada educativa” i per demà hem de portar l’itinerari d’ambient sonor i el blog en perfecte estat.







Imatge extreta de:

dijous, 14 d’octubre del 2010

iGoogle i Google Reader


Què és iGoogle?



"iGoogle és una pàgina principal personalitzable. Et permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui un quadre de cerca de Google a la part superior i tots els gadgets que vulguis a la part inferior. Els gadgets poden adoptar una gran varietat de formes i permeten accedir a activitats i informació de tota la web, de manera que no hauràs de sortir de la teva pàgina d'iGoogle.

Aquestes són algunes de les coses que pots fer amb els gadgets:

• veure els teus missatges més recents de Gmail;
• llegir els titulars de Google Notícies i altres fonts de notícies importants;
• consultar les previsions meteorològiques, la informació borsària i la cartellera de cinema
• guardar els marcadors per a obtenir un accés ràpid als teus llocs preferits des de qualsevol equip.
• dissenyar el teu propi gadget."


Altres font d'informació interessants:

http://es.wikipedia.org/wiki/IGoogle




Us passo un video molt sencill que parla sobre iGoogle:







*************************************************************************************************************



Google Reader:

"¿Qué es 'Google Reader'?

Es una herramienta para gestionar y visualizar todos los 'feeds' de sitios web en los que estemos interesados.
Los 'feeds' son pequeños ficheros (por ejemplo este) que incluyen las noticias de un sitio web, y que están escritos de una manera estandarizada para que de esta manera puedan ser leidos por programas informáticos, como por ejemplo 'Google Reader'.

Así, en lugar de visitar permanentemente los 100 sitios web que solemos leer frecuentemente, simplemente deberemos añadir los 100 feeds correspondientes a 'Google Reader', el cual se encargará de avisarnos puntualmente de las novedades que se produzcan en cada uno de estos sitios web.
Disponen de feeds la práctica totalidad de los blogs, y cada vez más sitios web de información, como periódicos online. Simplemente deberemos copiar la URL del feed, pulsar el enlace 'Add a Feed' en 'Google Reader' y esperar a que se produzcan actualizaciones, de las cuales seremos puntualmente informados. "

Altres fonts d'informació:


dimarts, 12 d’octubre del 2010

LA MEVA CANÇÓ

Tic tac tic tac
tic tac tic tac…..
El gall fa kikiriki
són les vuit del dematí,
ens hem d’aixecar,
menjar un bon esmorzar
que a l’escola hem d’anar!

Tic tac tic tac
tic tac tic tac…

Ens hem d’enrecordar
que després de berenar
els deures hem d’acabar
si amb els amics volem jugar!
Tic tac tic tac
tic tac tic tac…
Són les vuit de la nit,
el sol ja ha fugit,
ja es hoa d’anar al llit
que tinc son i vull dormir…
Tic tac tic tac
tic tac tic tac…
Després de sopar,
les dents hem de respatllar,
el pijama possar,
als pares acomiadar,
donar-lis un petó i dir-lis: Bona nit i fins demà!

dijous, 7 d’octubre del 2010

PREZI


PREZI

Què és?
"És una una aplicació similar a Power Point per treballar a la Web 2.0, en la qual podem crear treballs en una sola finestra i col.locar efectes com zoom, format a les lletres, fotos, vídeo, etc. La diferència que té amb Power Point és que en lloc de treballar en diverses diapositives com en l'aplicació de Microsoft treballem en una sola finestra. A més la presentació final resulta més atractiva pels seus efectes que en Power Point.
Qualsevol pot utilitzar registrant en http://www.prezi.com/, hi ha 3 versions: la public (és gratis, el logotip de Prezi aquesta sempre visible, 100Mb d'espai i té reproductor fora de línia), la enjoy (té reproductor off line, 500Mb d'espai i lliure de logo) i, un PRO (connexió segura, lliure de logo, 2Gb d'espai i té reproductor fora de línia). Per a la seva fàcil maneig té un menú comú on conté totes les eines per editar el Prezi."

Eines:
  • Tipus de lletra: hi ha 3: dos tipus d'title i un tipus de body. En seleccionar un objecte dins el Prezi apareixen tres cercles: l'intern és per a moure l'objecte seleccionat, el del mig per a engrandir o treure i, l'extern per girar-lo. 
  • Insert: serveix per carregar fotos, vídeos i arxius PDF. També serveix per dibuixar línies i fletxes.
  • Frame: aquí es troben els diferents tipus de quadres que serveixen per enquadrar els objectes de Prezi.
  • Path: sireve per crear enllaços entre els diferents objectes de Prezi.
  • Colors: és per canviar el fons de pantalla de l'Prezi. Vénen predeterminats i no es poden afegir.
  • Show: és una vista prèvia del Prezi. 
PASOS A SEGUIR PER A CREAR UN PREZI:
1.    Ens em de registrar a la pàgina web on posa: sign up.
2.    Triem la opció del quadre groc situat al cantó esquerre inferior que posa: student/teacher licenses.
3.    Després triem la columna on posa “Edu enjoy, free”, i cliquem a get.
4.    Introduïm la nostra adreça d’estudiant, en el meu cas mailto:lauramo2@blanquerna.url.edu5 A continuació ens demanarà el nom del centre on estudiem i la seva pàgina web, el nostre país i ciutat.
5.   
6.    Una vegada completades aquestes dades, als pocs minuts ens arribarà un e-mail al nostre correu d’estudiant, en el qual hi ha un enllaç al que em d’accedir.7.    Finalment haurem d’acabar de completar les nostres dades.


Com utilitzar-lo:
  • Cliquem sobre new prezi i introduïm un títol principal (title), podem afegir-hi també text(description). Podrem retocar el que escriguem fins a l’últim moment que l’estiguem treball.
  • Fem doble clic en qualsevol punt de la pantalla i introduïm una primera idea amb un títol.
  • Colors & fonts: allà ens presenten vuit models diferents que pot adaptar la nostre presentació. 
  • Insert: ens permet insertar imatges i arxius que tinguem a l’ordinador, amb la pestanyeta “shapes” podem fer-li ombra a les imatges.
  • Shapes: és una mena de pinzell que ens permet escriure coses, n’hi ha un de més gran que l’altre, també apareix un símbol molt útil per a relacionar idees: la fletxa.
  • Una vegada haguem acabat la presentació o l’estem fent i volem saber com està quedant, cliquem a la pestanya “Show” i a “full screen” però a que ocupi tota la pantalla.
  • Frame: amb aquesta pestanya podem guarnir el text amb cotxets, parèntesi, circumferències… això ens facilita ressaltar més allò que ens interessa.
  • Path: serveix per relacionar idees, o establir un ordre entre elles, també
  • està la pestanya: delete all, que esborra tot el treball que hem fet
  • Altres botons d’interès són: undo (per desfer) i redo (pero tornar enrere).




EL MEU PREZI:




dilluns, 4 d’octubre del 2010

VIDEOS EDUCATIUS

DINNER FOR TWO

Edu3.cat

Es tracta d'un vídeo educatiu on predominen les imatges i on les paraules son nul·les, és la imatge acompanyada amb breus sons monosílabs, les que ens transmetran emocions sense necessitar el recolzament de les paraules. A partir d'uns protagonistes que són els animals, es plantejen una sèrie de conflictes que poc a poc aniran resolvent, i que te com a moral que tots els problemes tenen solució però que cal buscar-la.

Treballa l'hemisferi dret, que és el que s'encarrega de la part artística i creativa. Integra varis tipus de informació (sons, imátges, sensacions...)

BREU HISTÒRIA DE CATALUNYA

Edu3.cat


És tamé un vídeo educatiu, però aquest ens explica molta informació de manera molt seguida i les imatges no cobren el protagnosite que tenien abans, ja que aqui el que ens fa arribar el missatge són les paraules. No tots els vídeos ens transmeten emocionns, aqeuest per exemple ampliarà els nostres coneixements sobre la història de Catalunya i no rebrem pas cap emoció. Explica molts successos importants i nombra moltes dates claus, per tant a l'hora de veure'l, necessitem concentració i anar prenent apunts pero comprende-ho bé, es per això que s'ha de veure individualment i no pas en grup, ja que el seu contingut és complex.

Treballa l'hemisferi esquerre, ja que és ell qui s'encarrega de la part lógica de les coses, de la memòria visual, de tratar la informació a partir de l'anàlisi, memoria verbal...