diumenge, 24 d’octubre del 2010

RETALLAR, ESCALAR I ESBORRAR AMB GIMP.

DIJOUS 21 D'OCTUBRE.

Avui, a classe de GTIC el Jordi ens ha manat una activitat amb el GIMP per a fer a casa. Es tracta de que, amb la imatge que ens va passar fa uns dies, fem 3 variacions i les penjem al blog. Hem de:
-Retallem un troç d’imatge.
-Escalar la imatge posant unes dimensions diferents a les originals.
-Esborrar un element de la imatge.
RETALLAR:
1.    Obrim el programa GIMP, i anem a la pestanya “Archivo”, “Abrir” i seleccionem la foto que volem editar, en aquest cas firalsbellvis2009.jpg
2.    Un cop oberta la imatge hem de buscar a la “Caja de herramientas” l’icone del cuter, que és el qual ens permet retallar.
3.    Amb el cúter seleccionem el troç d’imatge que volem retallar, i un cop decidit, cliquem dos cops a sobre i es retallarà. Jo he decidit retallar la roba estessa.
4.    Per acabar, anem a “Archivo”, “Guardar como” i ho guardem.


ESCALAR:
  1. Arxiu, Obrir, i triem la imatge que volem redimensionar (en el nostre cas treballarem amb la mateixa).
  2. Un cop inserta la imatge, anem a la pestanya “Imagen”, “Escalar”, i insertem les noves mides que volem que tingui la nostra fotografía, en el meu cas he triat les dimensions de 900x601.
  3. Redimensionada la imatge, només cal guardar-la: “Archivo”, “Guardar como” i ho guardem.






ESBORRAR UN ELEMENT:
1.    Anem a la pestanya “Archivo”, “Abrir” i triem de nou la imatge de les dones.
2.    Per facilitar-nos la clonació, seria convenient ampliar la imatge. Això es possible si cliquem a la icona de la lupa que es trova a la “Caja de herramientas” i a “Ampliar”.
3.    Quan ja tinguem el troç d’imatge que volem esborrar suficientment ampliat, podem començar la clonació amb l’icone del segell de fusta.
4.    Per clonar cliquem “Control” a la zona que amagarà l’objecte que volem esborrar.
5.    Un cop esborrat (el sabó en el nostre cas), per últim ens caldrà guardar-la anant a: “Archivo”, “Guardar como” i la guardem.





IMATGE ORIGINAL:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada